Dionne

''Ik heb mijn talen geweldig kunnen verbeteren! Het lijkt me mooi om als baan de campings langs te kunnen gaan om de toekomstige medewerkers en stagiairs te begeleiden.''

Een interview met Dionne, oud-studente van de Vacansoleil Leisure Academy

Voor mij was het genoeg na twee jaar Vacansoleil Leisure Academy, de vakken werden lastiger. Na niveau 3 ben ik dus gestopt. Wel heb ik twee jaar stage gelopen op twee heel verschillende campings.
De eerste was op Les Eaux Chaudes. Dit is een kleine camping in de Provence. Hier zitten veel vaste gasten, Fransen vooral, die naar de thermaalbaden komen. Het is echt een spa-gebied. Het contact met de gasten was hecht en was veelal in het Frans. De bazin was ook Frans, dus mijn taal kon ik goed ontwikkelen. Soms kwamen er groepen Nederlanders.
De stage was allround. Ik stond receptie, horeca en miniclub. Het was erg rustig en we hadden vaak maar vijf kindjes.
Hoe anders de tweede stage was, blijkt alleen al uit de grootte van de camping. Ik ging in mijn tweede jaar naar Le Grand Dague en dat is een camping van Iris Parc. Het team was hier veel groter, met zo'n tien man in de animatie. Ook waren er veel meer gasten en vooral Nederlanders. Daardoor kon ik minder Frans spreken dan ik had gehoopt. De stagiairs kregen veel verantwoordelijkheid om leuke activiteiten te organiseren.


Ik heb er zowieso een baan in het seizoen op Le Chêne Gris in de maanden maart tot en met juni en Le Château de Galaure in het hoogseizoen aan over gehouden. De opleiding en vooral de stages hebben mij geleerd om op de voorgrond te durven staan. Ook heb ik op Le Grand Dague de leiding gekregen over bepaalde activiteiten waardoor ik geleerd heb om leiding te geven. Daarnaast heb ik stappen gezet in het contact met gasten en het organiseren van activiteiten.
Qua talen is mijn Engels nu van een goed niveau en is mijn Frans een stuk verbeterd. Ik wil een cursus gaan doen om nog beter Frans te leren spreken. Verder zit ik nu thuis en ben ik aan het solliciteren. Het lijkt me mooi om als baan de campings langs te kunnen gaan om de toekomstige medewerkers en stagiairs te begeleiden.