Dominique

Het verhaal van oud-studente Dominique, horecamanager in België

Een hart voor horeca

Tijdens mijn opleiding aan de Vacansoleil Leisure Academy heb ik stage gelopen in Frankrijk en Italië. Dat was zo leuk dat ik daar ben blijven hangen. Ik heb voor twee Italiaanse campings onder andere de horeca-afdelingen aangestuurd. Horeca is echt mijn ding, dat is me altijd het allerbeste bevallen.

Een héle leuke vacature

Na een aantal horecafuncties in onder meer Berlijn en Nederland kwam ik mijn huidige baan op het spoor. De campingeigenaren van mijn eerste stagecamping in Frankrijk hebben ook een camping in België, Parc la Clusure. Ze zochten een horecamanager. Ik heb direct gesolliciteerd! Ik ben van A tot Z verantwoordelijk voor alle horecafaciliteiten. Van ‘de plinten aan de muur’ tot marketing, inkoop en personeel. Daarnaast neem ik deel aan directievergaderingen en denk ik met het managementteam mee over de toekomst van het park. Ik werk er het hele jaar Fulltime.

Verantwoordelijke baan met vakantiegevoel

In het hoogseizoen stuur ik 35 tot 40 medewerkers aan. Ik maak draaiboeken voor evenementen, vergader met mijn team en open en sluit het restaurant, de ‘diner’ en de bar bij het zwembad. Flink aanpoten! In het laagseizoen hebben we een kleiner team. Dan sta ik zelf met een dienblad in mijn hand. Ook heel leuk! In de winter is het rustiger, meer een 9-tot-5 baan. Dan werk ik op kantoor, houd ik sollicitatiegesprekken maar ga ik ook naar beurzen om ideëen op te doen, contacten te leggen en het park te promoten. Maar afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld ook een compleet nieuwe terrasinrichting aangeschaft! Het hele jaar door heb ik een familie & seizoensgevoel!