Frank

''Wat ik echt het leukste vond, was het meeleeftheater. Dat was voor mij de ontdekking van mijn eerste stage.''

Een interview met Frank, tweedejaarsstudent op de Vacansoleil Leisure Academy in Breda

 

Eerlijk gezegd had ik geen idee wat te gaan doen. In eerste instantie wilde ik graag bij de politie. Daar moest je alleen gericht op een vacature solliciteren en er was niets beschikbaar. Daardoor hield het op voor mij en moest ik verder kijken.
Animatie heb ik altijd leuk gevonden. Het leek me fantastisch om drie jaar in het buitenland aan de slag te gaan. De lessen van Vacansoleil vind ik het leukste, die zijn echt op de praktijk gericht. De docenten komen ook uit de praktijk en hebben veel ervaring. Daarnaast ben ik echt een animatiebeest: altijd vrolijk, druk, lachen en ik werk graag met mensen om me heen.

De eerste stage heb ik op Domaine du Bel Air gelopen. Dit is een kleine camping met een Nederlandse eigenaresse. Dat scheelde een hoop, want mijn Frans was niet denderend. Ik heb die stage echt alles gedaan van animatie tot het op mijn knietjes schoffelen van tuintjes. Al met al een ideale leerschool. Het animatieprogramma was vrij klein met een hoofdanimator en twee animatoren. Wat ik echt het leukste vond, was het meeleeftheater. Dat was voor mij de ontdekking van mijn eerste stage. Mijn tweede stage was heel anders! In mijn tweede jaar ging ik naar Château de Galaure, een Iris Parc-camping. Het team was immens groot en daarnaast was het veel professioneler in alles. Dit maakte het niet per se leuker, maar ik kon wel alle facetten van de animatie meemaken daar.

Ook kreeg ik de verantwoordelijkheid over bepaalde activiteiten. Ik heb de spooktocht opgezet, een onderdeel waar de campingbaas pessimistisch tegenover stond. Ik moest hem echt overhalen om het me te laten proberen een keer. Het werd een topactiviteit die we gedurende heel het seizoen om de week organiseerden en waarbij ik de leiding had.

Ik kan als hoofdanimator aan de slag en dat vind ik een mooie kans. Het team was klein en voelde aan als een familie, ik heb er veel plezier gehad. Na mijn opleiding wil ik graag een aantal seizoenen als hoofdanimator werken voor Vacansoleil. Het lijkt me geweldig om ooit te werken voor de Vacansoleil Leisure Academy als docent. Door de opleiding heb ik mezelf echt gevonden in de animatie en de meer dienstverlenende kant van het omgaan met mensen. Je mag dus wel stellen dat de opleiding mijn ambities veranderd heeft, ik wil nu niet langer bij de politie.