Lucinda

''Ik wilde mijn talen verbeteren. Mijn Duits heb ik tijdens mijn eerste stage in Duitsland al ontwikkeld. Het Frans is moeilijker, alhoewel mijn receptie-Frans ondertussen heel goed is.''

Een interview met Lucinda, oud-studente van de Vacansoleil Leisure Academy

 

Hoe een stagedag eruit ziet? In de ochtend reed ik vaak rond op mijn fiets om huisjes te controleren voor het uitchecken. Alles moest schoon zijn. Na drie uur 's middags konden de nieuwe gasten in hun accommodatie en was ik vooral bezig met inchecken. Ook bracht ik soms wat ontbrekende onderdelen na in het golfkarretje. Mensen die eerder aankwamen konden nog niet altijd in hun huisje, dat hing er vanaf of het al schoon was. In het laagseizoen was het rustiger dan in het hoogseizoen. Tijdens de zomer was het flink aanpoten, de pauze moest dan wel eens verplaatst worden. Op één dag hadden we soms wel 125 aankomsten, dan gaat de tijd snel. Ook moest ik wennen aan het reserveringssysteem, dat was nieuw.

De receptie heb ik niet gekozen omdat ik animatie niet leuk vind. Ik was van mening dat je met receptie meer mogelijkheden hebt met het oog op de toekomst. Daarnaast wilde ik mijn talen verbeteren. Dat laatste is een van de leuke onderdelen van het werk, het spreken van vreemde talen. Verder ontmoet je tal van verschillende mensen en die vaak hun verhaal kwijt willen. Zo zat ik in Frankrijk toen de boeren aan het staken waren op de snelwegen en dat hoor je dan regelmatig terug.


Mijn Duits heb ik tijdens mijn eerste stage in Duitsland al ontwikkeld. Het Frans is moeilijker, alhoewel mijn receptie-Frans ondertussen heel goed is. Het praten over boekingen gaat mij goed af, maar de omgeving omschrijven is al een stuk lastiger.

Vorig jaar zat ik op een camping een stuk noordelijker in Frankrijk en daar zaten behoorlijk veel Nederlanders. Dit jaar sprak ik veel meer Frans omdat ik in het zuiden zit, dat maakte het flink moeilijker.

Wat doe je nu?
Pabo! Dit heb ik altijd al gewild, maar ik had niet de wens om naar de havo te gaan. Ik ben ook blij dat ik voor de Vacansoleil Leisure Academy gekozen heb, want daar word je zelfstandig van. Je zorgt ook echt voor elkaar als collega's onderling omdat je hetzelfde meemaakt in een seizoen. Mijn huidige studie is moeilijk, het is een andere richting. Toch heb ik dankzij mijn stages ervaring opgedaan in het werken met kinderen en het omgaan met ouders.