Mario

''Tijdens mijn middelbare school ben ik op een informatiedag geweest voor de Vacansoleil Leisure Academy en toen dacht ik: dit is het! De combinatie van animatie en het stage lopen in het buitenland sprak mij aan.''

Een interview met Mario, derdejaarsstudent op de Vacansoleil Leisure Academy

 

Hoe was het begin van de opleiding?
Met mijn ouders ben ik altijd op campings geweest. Tijdens mijn middelbare school ben ik op een informatiedag geweest voor de Vacansoleil Leisure Academy en toen dacht ik: dit is het! De combinatie van animatie en het stage lopen in het buitenland sprak mij aan.
De start van de opleiding was onwennig. Alles was nieuw. We kregen het vak frontoffice waarin we in de praktijk te zien kregen hoe gasten te ontvangen. Verder hadden we vakken als camping basics en cultuur en internationaal. Dat waren niet mijn favoriete onderwerpen.
Tijdens de animatielessen hebben we geleerd hoe met Zipp om te gaan, kregen we theater en minidisco en moesten we als toets bijvoorbeeld een toneelstuk opvoeren.

Je hebt ook een aantal excursies gehad.
Ja de 'feestweek'! Daar kijkt echt iedereen naar uit. Je kan het zien als een soort bootcamp net voor de stages waar alle scholen bij betrokken zijn. We zijn in de afgelopen jaren op Vilanova in Spanje en Le Grand Dague in Frankrijk geweest. Die dagen staan vol met workshops over management, het controleren van het zwembad of improvisatie. Ook gaan we een avond op stap, dat is vooral veel lol en gekkigheid.

 

Hoe waren de stagevoorbereiding en de stage zelf?
Individueel zijn we niet voorbereid. Toch vind ik dat er goede uitleg is geweest. Je neemt voor je gevoel echt een rugzakje aan theoriekennis mee naar de stage en zo is iedereen alsnog goed voorbereid.

Ik heb twee keer op Iris Parc gezeten. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling was het heel goed. Voor de stage had ik nog nooit een strijkbout vastgehouden, mijn ouders keken dus wel op na mijn eerste periode in het buitenland. 

Wat zijn jouw dromen?
De Vacansoleil Leisure Academy zie ik als een perfecte oplossing voor dit moment. Ik ben 18 jaar oud en wil genieten van deze leeftijd. Ik zie de opleiding als een opstapje voor later aangezien ik docent economie wil worden. Tijdens de Vacansoleil Leisure Academy leer ik hoe ik met mensen moet omgaan en na het HBO wil ik mensen graag iets leren, dat is dus een mooie overgang.