Mitch

''Ik ben opgeklommen van stagiair niveau 3 naar een baan als receptiemanager in Luxemburg. Mijn droom is nog altijd het starten van een eigen camping.''

Een interview met Mitch, Receptiemanager Iris Parc Camping Birkelt

In 2006 ben ik begonnen op de Vacansoleil Leisure Academy. Na een half jaar lessen begon mijn eerste stage op Le Chêne Gris bij Parijs. Als allrounder leerde ik het campingwerk kennen en dat beviel goed. De directeur wilde graag dat ik langer bleef en dat ik met de herfstvakantie terug zou komen. Dit heb ik gedaan en het jaar daarna heb ik wederom mijn stage volbracht op Le Chêne Gris. Destijds was ik vooral werkzaam in de animatie en het restaurant. Ik ben eigenlijk een animatietype maar dat is veelal seizoensgebonden werk en daar zit voor mij geen toekomst in.
Na mijn tweede jaar besloot ik te stoppen met studeren. Met het niveau 3-diploma op zak, koos ik voor het zoeken naar een vaste baan. Ik ben geen student, slecht in school. Doe mij maar de praktijk, dus op mijn 18e ging ik al op zoek naar een fulltime baan.
Lang hoefde ik niet te zoeken want dezelfde camping, Le Chêne Gris, bood mij hetzelfde jaar (2009) een vaste positie aan als receptiemedewerker voor het hele jaar. Ik heb tussendoor nog een maand of vier een wereldreis gemaakt met een vriend van me, maar daarna ben ik aan de slag gegaan.
Na drie jaar nam Iris Parc Château de Galaure over. Ik werd benaderd door de directeur of ik trek had in een nieuwe uitdaging. En of ik binnen vier dagen wilde beslissen. Vrijdags was ik nog aan het werk op Le Chêne Gris, zaterdags vertrok ik naar het zuiden en zondag was al mijn eerste werkdag op Château de Galaure. Als hoofd-receptionist heb ik ook de directeur ondersteund tijdens zijn werkzaamheden. Dit heb ik drie jaar gedaan totdat Birkelt onderdeel werd van Iris Parc. Vanaf dat moment is het snel gegaan. In februari 2015 maakte ik de overstap naar Luxemburg om daar ook als receptiemanager aan de slag te gaan.

Wat is jouw droom?

Momenteel ben ik erg blij met Iris Parc. Het bedrijf is groeiende en biedt veel mogelijkheden. Ik ben opgeklommen van stagiair niveau 3 naar een job als receptiemanager. Mijn droom is nog altijd het starten van een eigen camping!