Noor

Een interview met oud-student Noor, receptionist in Spanje en toekomstig studente HBO Lerarenopleiding Spaans

Van receptiestage naar een baan als receptioniste

Noor heeft in 2015 haar diploma behaald aan de Vacansoleil Leisure Academy. “De perfecte opleiding voor mij! Want ik hou er van om nieuwe dingen te doen en ontdekken”. Tijdens haar opleiding heeft ze 3 stages gelopen. In het eerste jaar een allround stage aan de Costa Dorada op camping Ametlla de Mar. In het jaar daarna een receptiestage op camping Aluna Vacances in Frankrijk. Daar werkte ze op de receptie maar draaide in de avonduren ook mee in de showanimatie. Er was hele professionele animatie op de camping dus dat was echt een feest. Haar derde stage was op camping Tucan in Lloret de Mar. In Spanje dus! “Mijn stage ging goed én ik had erg leuk contact met mijn collega’s. Die vroegen vervolgens of ik weer terug wilde komen. Dus dit jaar werk ik er weer! Lange dagen, hard werken maar toch...het voelt als vakantie! Je maakt van alles mee aan de receptie. Geweldige gesprekken in allerlei talen -je hebt te maken met gasten uit heel Europa!- maar óók klachten. Maar laat ik juist dát een uitdaging vinden.”

Vrienden in heel Europa

Naast de lessen op school heeft Noor ook tijdens de stages veel geleerd. “Tijdens de opleiding leer je jezelf goed kennen. De stages zijn moeilijk met elkaar te vergelijken omdat het echt overal heel anders is”. Ze heeft altijd goed contact gehad met iedereen. “Op mijn verjaardag krijgt ik nog steeds berichtjes van oud collega’s en ook bij de feestdagen, bijvoorbeeld rond Oud&Nieuw hebben we contact”

Noor heeft een positieve instelling. “Je krijgt veel doorzettingsvermogen van stages omdat er ook wel eens lastige momenten zijn”. Haar tip is om vooral altijd positief te denken. “Van al je fouten kun je leren. Als je open staat voor de ideeën en tips van anderen kun je heel snel groeien”.

Hablas espanol?

Tijdens haar stages heeft ze het Spaans al een heel eind onder de knie gekregen. “Op het begin maak je vaak gekke fouten maar als je dag in dag uit moet oefenen verbeter je snel.  Over de grens word je ook sneller zelfstandig. Toen ik 18 was ging ik voor het eerst op stage in het buitenland. Ik was behoorlijk onervaren en had zelfs nog nooit gekookt! Dat is nu wel anders.” Noors toekomstplannen? “Heel veel reizen! Nog meer zien, doen en ontdekken! Daarnaast vind ik de Spaanse taal dus heel erg leuk. Ik wil mijn kennis graag aan anderen overdragen. Daarom heeft ik besloten om de lerarenopleiding Spaans te gaan volgen aan de hogeschool van Utrecht.”