Sanne

''De kinderen hebben me geholpen met de Franse taal. Dat kindertaaltje, het geduld dat ze opbrengen, dat helpt om de taal te leren.''

Een interview met Sanne, tweedejaarsstudente op de Vacansoleil Leisure Academy in Goes


Ik wilde verpleegkundige worden en ging naar de open dag in Zeeland. Dit bleek niets voor mij te zijn omdat ik al bang ben voor een prik. Toen ik een rondje liep door het gebouw kwam ik de Vacansoleil Leisure Academy tegen. De docent ter plekke heeft mij overgehaald mezelf in te schrijven. We zijn met mijn familie een leven lang op campings geweest en de animatieteams waren altijd een voorbeeld voor me.

Bij aanvang van de eerste stage vond ik het buitenland nog eng. Ik was nooit lang van huis geweest en pas als je zelf de was moet gaan doen realiseer je je dat. In dat eerste jaar vertrok ik naar Puerta del Sol in Frankrijk. Dit is een kleine camping waar alles typisch Frans is en gericht is op Frankrijk. Engels werd er nauwelijks gesproken, het was een beetje gek om enkel en alleen tussen Fransen te zitten. Ik heb er veel geleerd wat dat betreft. Het was een allround stage waarbij ik letterlijk alles heb gedaan van het checken van accommodaties, tot het werken in de horeca en de animatie in de miniclub. De animatie deed ik met de zoon van de baas en verder was er een andere Nederlandse stagiair.

De kinderen hebben me geholpen met de Franse taal. Dat kindertaaltje, het geduld dat ze opbrengen, dat helpt om de taal te leren. Ondanks dat de baas wat chagrijnig was, heb ik een leuke tijd gehad. Dat kwam vooral door de collega's, maar je moet er ook zelf echt wat van maken. De tweede stage was compleet anders op Iris Parc-camping Le Grand Dague. Het is daar veel groter en een echte Nederlandse camping. Je hebt er veel contact met gasten. Ik mocht daar de miniclub doen in de ochtend en avond en avondactiviteiten zoals karaoke, shows of een quiz.
Het eerste jaar had ik halverwege wat heimwee. Toen mijn familie op bezoek kwam wilde ik het liefst mee naar huis. Dit jaar was het anders omdat het zo'n groot Nederlands team was en had ik het minder moeilijk. Voor 2016 heb ik zin in de stage en zie ik er niet meer tegenop.