Sarah

''Grappig was dat ik mijn stageplek tijdens de trainingsweek heb geregeld. Ik had nog geen stagecamping gevonden en dat werd uiteindelijk Le Grand Dague waar we deze dagen verbleven.''

Een interview met Sarah, tweedejaarsstudente op de Vacansoleil Leisure Academy

 

Waarom heb jij voor de Vacansoleil Leisure Academy gekozen?
Ik had totaal geen idee wat ik wilde gaan doen. Wel heb ik altijd gehouden van het avontuur, van reizen en nieuwe dingen ontdekken. Ik zag een poster van de Vacansoleil Leisure Academy en Dennis heeft me overgehaald. Het leek me gelijk heel leuk en vooral de animatie. Tijdens mijn stage heb ik alleen receptie gedaan en dat is een stuk officiëler en formeler. De shows in de avonden vind ik het leukst. Daar werk je langer naar toe met zijn allen.

Hoe was de trainingsweek?
Het grappige was dat ik nog geen stageplek had toen we op trainingsweek gingen op Le Grand Dague. Dit heb ik ter plekke kunnen regelen en ik ging dus stage lopen op dezelfde camping.
We zijn in totaal vijf dagen weg geweest naar Frankrijk. De eerste dag dat we er waren moesten we tenten opbouwen. Het frame stond al, wij moesten de binnen- en buitentent monteren. Dit waren trouwens niet de tenten waar wij in verbleven. Ik verbleef in een stacaravan.

De tweede dag hebben we zelf een sporttoernooi opgezet en uitgevoerd. Het was geweldig weer en we hadden 's middags vrij. Toen heb ik lekker in het zonnetje gezeten en andere studenten ontmoet.
Op dag drie hebben we het stadje Sarlat bezocht. De tweedejaarsstudenten hadden een 'Crazy 88' georganiseerd. Dat is een soort speurtocht met verschillende opdrachten. Zo hebben we dansjes moeten doen en een rap moeten verzinnen. 's Avonds gingen we op stap. Met bussen reden we met zijn allen naar Perigueux. Omdat we uiteindelijk niet in elke kroeg binnenkwamen, zat heel de VLA in een café. Dat was heel erg leuk, met alle locaties en alle klassen bij elkaar.