Sophie

''Het bevalt heel erg op de opleiding, ik heb het erg naar mijn zin. Het beeld dat ik vooraf had klopt met de praktijk. Het is zeer dankbaar werk!''

Een interview met Sophie, tweedejaarsstudente op de Vacansoleil Leisure Academy

Waarom heb je voor de Vacansoleil Leisure Academy gekozen?
Het bevalt heel erg op de opleiding, ik heb het erg naar mijn zin. In Nijmegen mag je ook kiezen voor een regulier traject, maar de Vacansoleil Leisure Academy biedt veel meer opties. Zo kan je naar het buitenland toe en dat is geweldig. Ik was twee jaar terug op vakantie in Frankrijk. Ik raakte bevriend met iemand van de animatie en heb een dagje meegelopen. Hij was oud-student van de Vacansoleil Leisure Academy en raadde me echt aan een kijkje te gaan nemen. Dat leek me wel wat want ik heb altijd graag willen reizen en ontdekken. Ook merk ik dat kinderen makkelijk naar me toe komen. Daarnaast kan ik niet goed stilzitten.

Wat heb je zoal geleerd op de opleiding?
Ondanks dat receptie niet mijn voorkeur heeft, is het wel leerzaam. We hebben een echte receptie op school en dat maakt het realistisch om te oefenen. Ik heb stage gelopen op Château de Galaure. Dat was tof! Het was een allround stage, maar ik heb in de avonduren regelmatig vrijwillig animatie meegedaan. Het is geweldig om de kinderen te vermaken. Ze kijken tegen je op, ze onthouden wie je bent en je krijgt er een goed gevoel van. Dansen is echt mijn ding, leuk om iedereen mee te krijgen.
Het was in eerste instantie moeilijk om jezelf voor gek te zetten en te presenteren op het podium. Daar moet je doorheen. Als je overtuigend genoeg bent en plezier uitstraalt, ben je al een heel eind.

Beantwoordt de opleiding aan jouw verwachtingen?
Het klopt met het beeld dat ik vooraf had. Het is zeer dankbaar werk. Je leert vooral hoe je met mensen om moet gaan. Hoe behandel je een kind dat aan het huilen is bijvoorbeeld? En hoe communiceer je met de ouders? Dat heb ik meegekregen vanuit de opleiding.
De komende zomers en winters zou ik niets liever willen dan weer aan de slag op de campings.