Wessel

“Na stages op de campings van Vacansoleil werk ik nu op het hoofdkantoor!”

Het verhaal van oud-student Wessel, Sales en Yield medewerker bij Vacansoleil


In 2014 ben ik afgestudeerd in de richting van Frontoffice(manager) aan de Vacansoleil Leisure Academy op het Cingel College in Breda. De lessen op school in combinatie met de praktijklessen van Vacansoleil was een fijne afwisseling tijdens de studie. De opleiding is eigenlijk een combinatie van een ‘normale’ toeristische opleiding maar dan met extra ervaring in de praktijk. Buiten het leren doe je op de Leisure Academy dus veel meer ervaring op en krijg je sneller inzicht van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De praktijklessen van Vacansoleil waren altijd leerzame en leuke momenten. Én een goede voorbereiding op de stages! Ik heb tijdens mijn studie 3 verschillende maar héle leuke stages gehad.

Volop afwisseling aan de Costa Dorada

Mijn eerste stage was een allround stage in Spanje bij Vilanova Park. Samen met 3 andere stagiaires wisselden wij per week van werk. De ene week in de horeca, dan weer animatie, terrein/onderhoud of werken in de souvenirwinkel. De afwisseling was erg leuk. Zo konden we veel ervaring opdoen en voor elke afdeling zien hoe het er nu écht aan toegaat.

Tieneractiviteiten organiseren in Frankrijk

In het tweede jaar liep ik stage op Le Fayolan, een camping in de Franse Jura. Een middelgrote camping in een mooie omgeving die met name in het hoogseizoen erg populair is bij Nederlanders. In het voorseizoen werkte ik vooral in de receptie. In het hoogseizoen was ik verantwoordelijk voor de Animatie voor de tieners op de camping. Ik deed hier erg leuke activiteiten met de jeugd zoals, kanoën en survival tochten. Ook organiseerde ik sport toernooien en deed ik elke avond de disco. Erg leuk en gewaardeerd werk als je de jeugd op de camping zo kan vermaken tijdens hun vakantie!

Gastheer voor Vacansoleil

Mijn derde stage was in Nederland. Bij De Twee Bruggen, een mooie landelijke camping waar veel gezinnen met jongere kinderen komen. Hier heb ik stage gelopen als Camping Host. Heel anders dan de jaren ervoor, maar erg leerzaam om dit te doen. Ik was vooral bezig met het inplannen van de boekingen, het onderhoud en schoonmaken van de accommodaties en uiteraard als gastheer de gasten van Vacansoleil op de camping ontvangen en wegwijs maken.

Van de camping naar kantoor

Na de mijn studie ben ik gaan werken bij een bedrijf waar ik in mijn vrije uren ook al vrij actief was. Dit was bij een E-commerce bedrijf dat zich specialiseerde in webdesign voor kleinere bedrijven. Bij dat bedrijf deed ik alle klantencontact, administratieve werkzaamheden en eenvoudig webdesign. Dit had niet direct met toerisme te maken maar ik kon hier wel mijn praktijkervaring met gasten en klanten perfect toepassen. Omdat ik toch altijd graag in een toeristische omgeving werk hield ik regelmatig de website van Vacansoleil in de gaten om te kijken of er nog leuke vacatures beschikbaar waren. En dat was het geval!

Solliciteren bij Vacansoleil
In maart 2016 heb ik gesolliciteerd voor de functie van medewerker Sales & Customer Service. In april kon ik hier beginnen! Ik verheugde me op een leuke tijd bij Vacansoleil, niet op de camping maar op kantoor dit keer. Momenteel ben ik zelfs werkzaam op 2 verschillende afdelingen. Naast de afdeling Sales werk ik ook bij Yield. Bij Yield doen wij er alles aan om de planningen van de accommodaties op alle campings te optimaliseren. Op die manier kunnen alle campings vol worden geboekt in de zomer. Mijn ervaring bij Yield kan ik weer toepassen bij Sales omdat ik precies weet hoe ik een planning zo efficiënt mogelijk in kan richten zodat er veel geboekt kan worden. Verder heb ik dus ook weer veel contact met de klanten. Zo probeer je iedereen ''de tijd van zijn leven” te bezorgen!