Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw Internationaal Niveau 3

Wil jij een échte horeca-professionals worden? En lijkt het je geweldig om werkzaam te zijn in een internationale toeristische omgeving? Dan is de 2,5 jarige MBO-opleiding 'Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw Internationaal' écht iets voor jou!

De opleiding

Tijdens deze opleiding krijg je de kans om in de (inter)nationale campingbranche kennis en ervaring op te doen. De opleiding bestaat uit theorie- en praktijklessen op school en in de periode mei-augustus loop je een aantal maanden stage op een camping in binnen- of buitenland. Je krijgt lessen van docenten van het ROC en van Vacansoleil.  

Je krijgt vakken zoals:

  • Hospitality
  • Internationaal & Cultuur
  • Moderne vreemde talen
  • Praktijklessen horeca - Bediening
  • Praktijklessen horeca - Koken

Waar word je voor opgeleid?

Je wordt opgeleid tot een vriendelijke, gastvrije en vakbekwame leidinggevende bediening in de horeca voor recreatiebedrijven. Het creëren van een gezellige, ontspannen sfeer is jouw specialiteit. Dankzij jou komen gasten graag nog eens terug. Je begeleidt gasten naar hun tafel en je bent in staat om eenvoudige gesprekken te voeren in het Engels, Frans en het Duits/Spaans. Met het adviseren en verkopen van bestellingen lever jij een bijdrage aan het resultaat van het recreatiebedrijf. Uiteraard zorg je voor een goede communicatie met de keuken en de bar zodat het serveren snel en vlekkeloos verloopt. Wanneer het nodig is ben je in staat om zelf gerechten te bereiden in de keuken of in de snackcorner. Ook het afrekenen en het afscheid nemen van de gasten horen bij je functie. Nadat de laatste gasten zijn vertrokken, zorg je ervoor dat alles er weer pico bello uitziet en tref je voorbereidingen voor de volgende dag. 

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding dien je minimaal je VMBO-diploma in een kaderberoepsgerichte leerweg of een mbo-diploma op niveau 2 te hebben behaald. Je hebt minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket.

Stages

In het eerste en tweede jaar van de opleiding ga je op stage bij één van de bij Vacansoleil aangesloten campings, in de zomerperiode. Voor de nodige moderne talenkennis kun je Engels, Frans en Duits of Spaans  volgen. De opleiding duurt 2,5 jaar. Het derde leerjaar rond je af in maart. Precies op het juiste moment! Veel recreatiebedrijven staan in deze periode te springen om personeel. Een ideale kans dus om direct op zoek te gaan naar een baan in de horeca. Uiteraard kunnen de partners van Vacansoleil met je mee zoeken. 

 

Lees alles over de stages 

 

Studiekosten

De kosten voor het nieuwe studiejaar bestaan uit wettelijk verplichte kosten en de bijkomende studiekosten. De informatie over het wettelijke verplichte lesgeld vind je op www.duo.nl. De jaarlijkse bijkomende studiekosten bedragen:

  • €500: Excursies en branchespecialisaties (jaar 1: €500, jaar 2: €400, jaar 3: €400)
  • €450: Boeken en online lesmateriaal Vacansoleil Ecademy
  • €65: Basispakket Vacansoleil Leisure Academy (éénmalig)
  • Circa €50 voor de praktijkdagen
  • Bij aanvang van de opleiding dien je in het bezit te zijn van een laptop

Aanmelden

Ben jij enthousiast geworden en wil je je graag aanmelden voor de Vacansoleil Leisure Academy? Vul dan vandaag nog het online aanmeldingsformulier in. Zodra wij het formulier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek op één van de ROC's.

Meld je aan voor de Vacansoleil Leisure Academy!