Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal niveau 4

Werken in een internationale omgeving, 24/7 omgeven door vakantie-vibes, vreemde talen leren, nieuwe mensen leren kennen én de gasten een geweldige tijd bezorgen. Zie je het al voor je?  En sta jij bekend om je gastvrijheid, creativiteit en organisatietalent? Dan is de opleiding Leisure & Hospitality - Vacansoleil Leisure Academy iets voor jou!

Wat leer je tijdens de opleiding?

 • Werken in een internationale omgeving met collega’s en gasten uit andere landen en culturen
 • Begeleiden en organiseren van recreatie- en animatie-activiteiten (sport en spel, excursies, show en dans) en evenementen.
 • Gasten ontvangen en informeren
 • Verkopen van producten en diensten 
 • Klachten afhandelen 
 • Contacten onderhouden 
 • Administratie en verkoop, bedrijfsplan schrijven en financiën beheren 
 • Leiding geven en gesprekken voeren 
 • Spreken van 3 vreemde talen (Engels, Frans en Spaans of Duits) 

In het derde jaar ontwikkel je jouw leidinggevende capaciteiten. Je leert bijvoorbeeld alles over management, budgetteren en het aannemen en begeleiden van medewerkers.

Waar kun je gaan werken?

 • Recreatiebedrijven, zoals hotels, campings, attractieparken, resorts, bungalowparken, (water)sportbedrijven, In-/Outdoorcentra, cruisemaatschappijen
 • Horecabedrijven
 • Evenementenorganisaties
 • Mediabedrijven

.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal – Vacansoleil is een verkorte voltijdopleiding. Je krijgt 2,5 jaar les en praktijk op niveau 4.

Leerjaar 1
In leerjaar één krijg je allround kennis over alle facetten van het werken in de recreatiewereld. Op school krijg je vakken als Receptievaardigheden, Animatie, Campingbasics en Cultuur & Internationaal. Maar ook les in vreemde talen zoals Engels en Frans en Duits of Spaans. Daarnaast loop je een allround stage op een camping van Vacansoleil in binnen- of buitenland. Van receptie, animatie en horeca, tot winkel, zwembad en het terrein: je leert alles over deze werkgebieden.

Leerjaar 2
In het tweede leerjaar kun je naast de algemene vakken, kiezen voor één van de twee verdiepingen in het studieprogramma: receptie of animatie. Je krijgt speciale vakken én een gerichte stage in receptie of animatie.

Verdieping animatie

Tijdens de animatieverdieping leer je nóg meer over het organiseren en begeleiden van sport-en spelactiviteiten, animatieprogramma’s, shows en andere vormen van entertainment in de recreatiebranche. Je leert over verschillende doelgroepen, want jouw toekomstige publiek is heel divers: jonge kinderen, tieners, volwassenen en ouderen.

Verdieping receptie

Kies je voor de verdieping receptie dan leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig receptiemedewerker aan de slag te gaan. Je leert de specifieke receptievaardigheden zoals in-en uitchecken, klachtenafhandeling, verstrekken van toeristische informatie en telefoon technieken. 

Leerjaar 3
In het derde leerjaar loop je geen stage, dit leerjaar rond je namelijk al af in maart. Dit geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Werkgevers in de recreatiebranche staan rond die tijd namelijk te springen om goede medewerkers! Als je wil kan Vacansoleil je helpen bij het vinden van de juiste baan, bijvoorbeeld bij één van de 450 partnercampings.

Na je studie 

Stages

De eerste twee studiejaren loop je een stage van een aantal weken. Om het beste uit jezelf en jouw stage te halen, ben je ook actief in de maanden juli en augustus. Dit is het hoogseizoen, dé periode waarin je het meeste leert. Dan draait de camping op volle toeren, zijn alle voorzieningen open en ontmoet je dagelijks andere campinggasten. Dit betekent dat jouw eigen vakantie op een ander moment plaatsvindt.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de Vacansoleil Leisure Academy verwachten wij dat je minimaal een VMBO-diploma hebt in een kaderberoepsgerichte-, theoretische -of gemengde leerweg of een MBO-diploma op niveau 2. Je hebt minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket. Een overgangsrapport naar HAVO of VWO 4 met een voldoende voor Engels en minimaal een voldoende voor een andere moderne vreemde taal geldt ook als toelatingsbewijs.

Studiekosten

De kosten voor het nieuwe studiejaar bestaan uit wettelijk verplichte kosten en de bijkomende studiekosten. De informatie over het wettelijke verplichte lesgeld vind je op www.duo.nl. De bijkomende studiekosten bedragen:

 • Cursus- / lesgeld, wettelijk vastgelegd door het Ministerie van OCW
 • Leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen ±€450,00 (voor de hele opleiding)
 • Beroepskosten zoals werkkleding (blijft in eigendom van de student) ±€65,00
 • Excursies en branchespecialisatie €500,00 (jaar 1: €500,00, jaar 2: €400,00, jaar 3: €400,00)
 • Praktijkdagen (€50)
 • Bij aanvang van de opleiding dien je in het bezit te zijn van een laptop/tablet

*Kosten onder voorbehoud

Aanmelden

Ben jij enthousiast geworden en wil je je graag aanmelden voor de Vacansoleil Leisure Academy? Vul dan vandaag nog het online aanmeldingsformulier in. Zodra wij het formulier hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek op één van de ROC's.

Meld je aan voor de Vacansoleil Leisure Academy!