Over Vacansoleil

Vacansoleil is al vele jaren een begrip onder vakantiegangers! De reisorganisatie is te vinden op meer dan 500 campings in Europa en daarmee zijn we de grootste aanbieder van luxe campingvakanties in Europa. Alle beschikbare kennis en ervaring van de organisatie is in de opleidingen van de Vacansoleil Leisure Academy verwerkt.

Vacansoleil; marktleider in campingvakanties

In 1969 is Vacansoleil begonnen met het aanbieden van luxe campingvakanties, en dat doen ze nog steeds. In Europa is Vacansoleil marktleider, en we blijven groeien. Een enthousiast team van 250 medewerkers op de kantoren en meer dan 1250 collega's op de 500 topcampings biedt onze gasten de tijd van hun leven met luxe accommodaties op topcampings. Door middel van jarenlange ervaring weet Vacansoleil waar ze het over heeft; het zijn experts in de recreatiebranche!

500 partners in 16 Europese landen

Vacansoleil werkt samen met 500 topcampings verspreid over 16 Europese landen. Op veel van die campings leren studenten van de Vacansoleil Leisure Academy de fijne kneepjes van het recreatievak.

 

Lees meer 

'Beste Leerbedrijf 2009'

Vacansoleil is in 2009 uitgeroepen tot 'Beste Leerbedrijf Internationaal'.

Volgens de jury scoorde Vacansoleil het best als erkend leerbedrijf met MBO-stages in het buitenland. Bovendien werd de internationale dimensie in het juryrapport benadrukt, omdat stagiaires op campings stage lopen met een lokale begeleider. Daarnaast vond de jury het bijzonder hoe Vacansoleil het onderwijs pro-actief opzoekt: “Het bedrijf toont een grote mate van betrokkenheid en medeverantwoordelijkheid voor het onderwijs in hun sector.”

 

Iris Parc; een eigen campingketen

Iris Parc, de zelfstandige campingketen van Vacansoleil bestaat momenteel uit 5 campings en zal in de nabije toekomst sterk groeien om aan de stijgende vraag naar accommodaties op kwaliteitscampings te kunnen blijven voldoen. Het ligt in de verwachting om met Iris Parc in het komende decennium door te groeien naar een keten van 30 campings. Iris Parc is er zich als geen ander bewust van dat goed opgeleide medewerkers essentieel zijn in de branche. Steeds meer studenten van de Vacansoleil Leisure Academy komen terecht op één van de Iris Parc campings.