Stages

Leren en ervaren in de beroepspraktijk is even belangrijk als de theoretische lessen op school. Daarom vormen de stageperiodes een belangrijk deel van de opleiding. Je loopt stage op een speciaal geselecteerde stagebedrijf in binnen- of buitenland. Een geweldige leerschool en een onvergetelijke ervaring. Die internationale stages staan straks schitterend op jouw CV!

Stage lopen, ook in de zomer

Om het beste uit jezelf en jouw stage te halen ben je ook actief in de maanden juli en augustus. Dit is het hoogseizoen, dé periode waarin je het meeste leert. Dan draait de het recreatiebedrijf op volle toeren, zijn alle voorzieningen open en ontmoet je dagelijks andere gasten. Dit betekent wel dat jouw eigen vakantie op een ander moment plaatsvindt.

Stagebegeleiding

Een goede begeleiding is belangrijk. Je wordt tijdens je stage door twee partijen begeleid. Op de camping én vanuit het Vacansoleil Training Centre. Je krijgt een ervaren stagebegeleider toegewezen. Die zorgt ervoor dat jouw ontwikkeling goed verloopt. Stap voor stap komen alle onderdelen van je opleiding in de praktijk aan de orde. Daarnaast kun je rekenen op begeleiding van het Vacansoleil Training Centre. Jouw persoonlijke begeleider bezoekt je op de camping. In noodgevallen is het Vacansoleil Training Centre tijdens jouw stage 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Een geruststellende gedachte.

Voor de eerste keer de wijde wereld in!

'Oké, toegegeven. Het begin van mijn eerste stage in dat verre buitenland vond ik best wel spannend. Ik was nog nooit lang van huis geweest en pas als je zelf de was moet doen realiseer je je dat. In dat eerste jaar vertrok ik naar Puerta del Sol in Frankrijk, een kleine camping waar alles typisch Frans is. Het was best een beetje gek om enkel en alleen maar tussen de Fransen te zitten. Maar ik heb er veel geleerd. Weet je wie me het beste geholpen hebben met de Franse taal? De kinderen op de camping! Dat kindertaaltje, het geduld dat ze opbrengen, dat helpt je zo goed om de taal te leren."

 

Lees het hele verhaal van Sanne Brusselaars