Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal Niveau 4

Klinkt goed, toch?

De MBO opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal is een verkorte voltijd opleiding. Je krijgt drie jaar les en praktijk op niveau 4.

Leerjaar 1

Leerjaar 1 draait helemaal om de basis. Je krijgt branchevakken als Hospitality, Entertainment en Internationaal, en algemene vakken zoals Economie, Rekenen en Engels, Frans en Duits of Spaans. Maar leren doe je niet alleen in de klas. Elke week vindt er binnen of buiten de klas een andere praktijkdag plaats, waarop jij alles over het toerisme ontdekt. In de zomer helpen wij je aan een stage op een van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Vacansoleil Academy stage

Tijdens deze stage maak je kennis met allerlei onderdelen van de toerismebranche. Zo leer je de diverse functies binnen een recreatiebedrijf echt kennen. Je kunt bijvoorbeeld ervaring opdoen op het gebied van Front Office, Hosting, of Entertainment.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 ga jij een specialisatie kiezen en kennis maken met leidinggevende taken. Naast de algemene vakken krijg je dan verdiepende Front Office of Entertainment lessen. Ook dit jaar loop je stage, dit keer is deze gericht op de specialisatie die je hebt gekozen.

Verdieping Entertainment

Tijdens de verdieping Entertainment leer je nóg meer over het organiseren en begeleiden van sport- en spelactiviteiten, entertainmentprogramma’s, shows en andere vormen van entertainment in de toerismebranche.

Omdat een Entertainer ook het aanspreekpunt voor gasten is ligt de nadruk tijdens deze lessen ook op beroepshouding en gastvrijheid. Je leert over verschillende doelgroepen, want jouw toekomstige publiek is heel divers: jonge kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. Zo word je een pro in Show & Entertainment!

Vacansoleil Academy Front-office

Verdieping Front Office

Kies je voor de verdieping Front Office, dan leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig Front Office medewerker aan de slag te gaan. Tijdens de lessen komen onderwerpen als digitale vaardigheden, gasttevredenheid, gastcontact via social media, gesprekstechnieken, klachtenafhandeling, touroperating, reserveringssysteem en commercieel handelen aan bod. Hierdoor ben jij straks iemand die graag vóór de schermen werkt en het leuk vindt om met gasten om te gaan. Ook word je het voorbeeld van ultieme gastvrijheid en herken je commerciële kansen. Je bent een echte host voor de gast!

Leerjaar 3

In het derde jaar ga je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van Front Office of Entertainment en leidinggeven. Hoe leid je een team? Hoe motiveer je je team? Dit jaar leer je hoe je deze vaardigheden in kunt zetten in de praktijk. Je gaat werken aan praktijkgerichte projecten en ook tijdens praktijkdagen neem je regelmatig de leiding.

Vacansoleil Academy Meeleeftheater

Dit jaar loop je geen stage, je studeert namelijk al af in april! Dit geeft je een voorsprong op andere toerisme studenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om jou! Mocht je meteen willen gaan werken, dan helpen wij je bij het vinden van de juiste baan op één van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Werken in een internationale omgeving
  • Omgaan met collega’s en gasten uit alle landen
  • Begeleiden en organiseren van entertainmentprogramma’s
  • Gasten ontvangen en informeren
  • Verkopen van producten en diensten
  • Klachten afhandelen
  • Administratie en reserveringssysteem
  • Klantenservice: balie, telefoon, e-mail en social media
  • Leidinggeven en gesprekken voeren
  • 3 moderne vreemde talen

Na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding ben je een specialist op het gebied van Front Office en Entertainment. Je beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden, je bent zelfstandig en je spreekt meerdere talen. Kortom, je hebt de wereld wat te bieden!

Je komt voor veel internationale functies bij verschillende bedrijven in aanmerking. Dit zijn slechts een paar mogelijkheden:

Bedrijven:

Campings, hotels, attractieparken, resorts, bungalowparken, (water)sportbedrijven, in-/outdoorcentra, cruisemaatschappijen, evenementenorganisaties, mediabedrijven

Functies:

Hoofdanimator, Sales & Customer Care medewerker, Host, Info&Verkoop medewerker, Allround medewerker, Front Office medewerker, Beheerder, Assistent-Beheerder, Front Office manager, Reisbegeleider, Campinghost

Liever doorstuderen? Dat kan natuurlijk ook! Studenten van de Vacansoleil Academy stromen vaak door naar hbo-opleidingen zoals Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Event Management, Sports & Leisure, talenstudies en diverse andere opleidingen.