Na je opleiding

Er gaat een wereld voor je open!

Baanbemiddeling bij European Leisure Jobs

Volg je onze MBO opleiding, dan studeer je af in april. Veel recreatiebedrijven staan in deze periode te springen om personeel voor het naderende seizoen. Daardoor zijn er volop vacatures voor verschillende functies. Tijdelijke functies, maar ook vaste banen.

European Leisure Jobs LogoEuropean Leisure Jobs werft en selecteert jaarlijks ruim 1200 medewerkers voor verschillende toerismevacatures zoals Entertainment-, Front Office- en Horecafuncties. Na je opleiding helpen zij je graag aan een baan bij één van de ruim 500 recreatiebedrijven in 16 Europese landen die bij de opleiding zijn aangesloten. Benieuwd naar de vacatures? Kijk dan snel op hun website!

Wij maken het mogelijk om in het laatste jaar van de opleiding deel te nemen aan de sollicitatieprocedure. We kijken samen welke functies en recreatiebedrijven het beste ‘matchen’ met de kwaliteiten en ambities van uw zoon of dochter.  Is er een perfecte match? Dan stellen we hem of haar graag voor aan onze partners.

De afgelopen 15 jaar hebben al honderden oud-studenten op deze manier een leuke baan gevonden. Op prachtige parken van Vacansoleil, bij Iris Parc, de Europese campingketen van Vacansoleil, of bij de 500+ recreatiebedrijven die zijn aangesloten bij de opleiding.

Wat voor functies zij dan bekleden? Hoofdanimator, Sales & Customer Care medewerker, Horeca medewerker, Host, Info & Verkoop medewerker, Allround medewerker, Horecamanager, Front Office medewerker, Beheerder, Assistent-Beheerder, Front Office manager, Reisbegeleider, Campinghost… Noem maar op!

Werken op het Vacansoleil Hoofdkantoor

Kantoor Vacansoleil

Heb jij er altijd al van gedroomd om voor Vacansoleil op kantoor aan de slag te gaan? Komt dat even goed uit! Vacatures op het hoofdkantoor in Eindhoven worden ook regelmatig ingevuld door afgestudeerden van de Vacansoleil Academy.

Zo zijn er op dit moment alumni werkzaam op de afdelingen Sales & Customer Service, Operations en Planning. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden natuurlijk, Vacansoleil is altijd op zoek naar nieuw talent! Twee oud-studenten zijn momenteel bijvoorbeeld werkzaam als docent voor de Vacansoleil Academy. Van wie kun je het vak beter leren!?

Benieuwd naar de vacatures? Kijk dan hier op de website van Vacansoleil!

Doorstuderen

Wil je liever doorstuderen? Een diploma van de Vacansoleil Academy is de perfecte basis voor een vervolgstudie op hbo niveau! Leisure & Hospitality studenten stromen vaak door in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Event Management, Sports & Leisure, talenstudies en diverse andere opleidingen.

Andere mogelijkheden in de toerismebranche

Vacansoleil Academy Stageplaats CampingWil jij liever niet op een vakantiepark aan de slag? Geen probleem, met de Vacansoleil Academy kun je alle kanten op! Ook de onderstaande recreatiebedrijven staan te springen om afgestudeerden aan het werk te zetten.

 • Campings
 • Hotels
 • Attractieparken
 • Resorts
 • Bungalowparken
 • (Water)sportbedrijven
 • In-/Outdoorcentra
 • Cruisemaatschappijen
 • Horecabedrijven
 • Evenementenorganisaties
 • Mediabedrijven

Het hele jaar door werk

Vacansoleil Academy Skileraar Winter

Er wordt wel eens gedacht dat je met onze opleidingen alleen in de zomer aan het werk kunt. Dat is een misvatting die we natuurlijk graag uit de wereld helpen. Het toerisme-seizoen wordt langer, doordat mensen er steeds vaker tussenuit willen en verspreid over het hele jaar op vakantie gaan. Voor veel recreatiebedrijven duurt het seizoen nu al van februari t/m november. Veel van de eerder genoemde bedrijven zijn dan ook gewoon het hele jaar open.

Ook bij bedrijven die wel sluiten is er in de winter nog veel te doen. Zo zijn er dan veel mensen werkzaam om ervoor te zorgen dat alles wordt voorbereid voor het nieuwe seizoen. Maar ook worden er boekingen gemaakt, beurzen bezocht en reclame gemaakt. Daarnaast overwinteren steeds meer mensen in het buitenland, waardoor ook in deze gebieden het hele jaar door vraag is naar goede medewerkers. Hierdoor zijn er ook vele vaste banen in de toerisme-sector!

In de wintermaanden is er natuurlijk nog veel meer te doen in de toerismebranche! Van oktober t/m maart gaan er bijvoorbeeld veel mensen op wintersport. Heb je jezelf wel eens afgevraagd waar al die meertalige ski-instructeurs en Front Office medewerkers vandaan komen? Onder andere van de Vacansoleil Academy!