ROC Zadkine en Vacansoleil starten nieuwe recreatieopleiding

Het Zadkine Travel & Leisure College en Vacansoleil Academy bieden vanaf studiejaar 2019-2020 de MBO opleiding Leidinggevende Leisure en Hospitality Internationaal op niveau 4 aan. Studenten worden opgeleid tot professional in de recreatiebranche. De open dagen zijn op 8 november, 18 en 19 januari en op 12 maart.

De opleiding

In leerjaar één krijg je allround kennis over alle facetten van het werken in de recreatiewereld. Op school krijg je vakken als Hospitality, Entertainment, en Internationaal en algemene vakken als Economie, Rekenen en Engels, Frans en Duits of Spaans.

Daarnaast loop je een allround stage op een camping van Vacansoleil in binnen- of buitenland. Van receptie, animatie en horeca, tot winkel, zwembad en het terrein: je leert alles over deze werkgebieden.

In het tweede leerjaar kies je een specialisatie en maak je kennis met leidinggevende taken. Naast de algemene vakken krijg je dan verdiepende Front Office of Entertainment lessen. In dit jaar loop je een stage in de specialisatie die je hebt gekozen.

In het derde leerjaar studeer je af in maart. Dit geeft je een voorsprong op andere toerisme studenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om jou! Mocht je gelijk willen gaan werken, dan helpen wij je bij het vinden van de juiste baan op één van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Op stage in het buitenland

Directeur Jeroen Hopmans van Zadkine kijkt uit naar de start: “Door deze samenwerking maken onze studenten vanaf dag één kennis met de echte beroepspraktijk. Stageplaatsen in binnen- én buitenland bij één van de 500 recreatiebedrijven zijn gegarandeerd. De perfecte springplank naar een kansrijke carrière in de recreatiebranche of een passende vervolgstudie.”

Open dagen

Donderdag 8 november vindt van 15.00 tot 20.00 uur de eerste open dag plaats op het Zadkine in Rotterdam. Zowel studenten, docenten en Vacansoleil zijn aanwezig om toekomstige studenten een goed beeld te geven van de opleiding.

De overige open dagen/avonden zijn:
Vrijdag 18 januari 15.00 – 20.00 uur.
Zaterdag 19 januari 10.00 -14.00 uur
Dinsdag 12 maart 15.00 – 20.00 uur.

Over de Vacansoleil Academy

Bij de Vacansoleil Academy zijn 6 ROC’s aangesloten: Scalda in Goes, het Cingel College in Breda, het ROC van Amsterdam, ROC Nijmegen, ROC Midden Nederland in Nieuwegein en nu ook Zadkine in Rotterdam. Om in de groeiende behoefte naar professioneel personeel in de recreatiebranche te voorzien, hebben een aantal ROC’s en Vacansoleil Camping Holidays in 2003 de krachten gebundeld. Het resultaat zijn praktijkgerichte opleidingen op mbo-niveau. De toeristisch-recreatieve sector is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er is een grote belangstelling voor recreëren op campings, bungalowparken, attractieparken en dagrecreatiebedrijven. Jaarlijks zijn er ruim 5,5 miljoen Nederlanders (en nog vele miljoenen Europeanen) die op een camping in binnen- of buitenland verblijven. Binnen de reisbranche is Vacansoleil Europees marktleider in luxe kampeervakanties. Dankzij de unieke samenwerking van de ROC’s en Vacansoleil is een perfecte aansluiting van de studie op de praktijk gegarandeerd. De kennis van Vacansoleil en de ruim 500 aangesloten campings is stevig in de opleiding geïntegreerd. Het resultaat is een mbo-opleiding die zeer praktijkgericht, veelzijdig en internationaal is opgezet.

Meer informatie

facebook.com/vacansoleilacademy/
www.zadkine.nl
facebook.com/zadkine.nl/

Voor meer informatie over de Vacansoleil Academy en de open dag kunt u contact opnemen met:

Vacansoleil Academy
Brigitte van Osch, directeur
bvosch@vacansoleilacademy.com
040-8447748