Over Vacansoleil

De trotse naamgever van de opleiding

Zwembad bij Vakantiepark Le PommierVacansoleil is al vele jaren een begrip onder vakantiegangers! De reisorganisatie is te vinden op meer dan 500 campings in 16 Europese landen en is daarmee de grootste aanbieder van luxe campingvakanties in Europa. Alle beschikbare kennis en ervaring van de organisatie en van de 500+ aangesloten vakantieparken is in de MBO-opleiding van de Vacansoleil Academy verwerkt. Het is dus geen wonder dat de opleiding perfect aansluit op de wensen en behoeften vanuit de praktijk!

Marktleider in kampeervakanties

Vacansoleil heeft inmiddels 50 jaar ervaring in het aanbieden van luxe campingvakanties. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Italië, Hongarije, Polen, Engeland en Ierland. Vacansoleil verzorgt jaarlijks ruim 140.000 vakanties op meer dan 500 campings in 16 Europese landen.

De missie van Vacansoleil luidt als volgt: ‘Wij bezorgen al onze internationale gasten de best mogelijke campingvakantie; hiermee dragen we bij aan het laten uitkomen van kleine en grote dromen.‘ Een enthousiast team van 210 medewerkers op de kantoren en meer dan 1250 collega’s op de 500 campings bieden onze gasten de tijd van hun leven met luxe accommodaties op prachtige parken.

500 partners in 17 Europese landen

Camping Cala Gogo

Vacansoleil werkt samen met 500 topcampings verspreid over 16 Europese landen. Op veel van die campings leren studenten van de Vacansoleil Academy de fijne kneepjes van de toerismebranche. Elk jaar lopen alle studenten stage op één van deze campings. Nadat studenten afstuderen vinden veel van hen hier ook een (vaste) baan of gaan ze aan de slag op het Vacansoleil hoofdkantoor.