Overtuig je ouders

Soort how-to: Maak je ouders ook enthousiast!

Wat leert uw zoon of dochter tijdens de opleiding?

Uw zoon of dochter wordt een specialist op het gebied van Front Office of Entertainment. Met deze kennis komt hij of zij later voor veel functies in aanmerking. Afgestudeerde studenten beschikken over sociale en communicatieve vaardigheden, ze zijn zelfstandig en ze spreken meerdere talen. Kortom, ze hebben de wereld wat te bieden!

Leidinggevende Leisure & Hospitality

De MBO opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal is een verkorte voltijd opleiding. Studenten krijgen drie jaar les en praktijk op niveau 4.

Leerjaar 1

Animatiewerk AnimatorenLeerjaar 1 draait helemaal om de basis. Uw zoon of dochter krijgt branchevakken als Hospitality, Entertainment, en Internationaal en algemene vakken als Economie, Rekenen en Engels, Frans en Duits of Spaans. Maar leren doen onze studenten niet alleen in de klas. Elke week vindt er binnen of buiten de klas een andere praktijkdag plaats, waarop zij alles over het toerisme ontdekken. In de zomer helpen wij uw zoon of dochter aan een stage op een van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 kiest uw zoon of dochter een specialisatie en maakt hij of zij kennis met leidinggevende taken. Naast de algemene vakken krijgen studenten dan verdiepende Front Office of Entertainment lessen. Ook dit jaar loopt uw zoon of dochter stage. Dit keer is deze gericht op de specialisatie die hij of zij heeft gekozen.

Leerjaar 3

Front office ReceptieIn het derde jaar ontwikkelt uw zoon of dochter zich op het gebied van Front Office of Entertainment en is er extra aandacht voor het leidinggeven. Hoe leid je een team? Hoe motiveer je je team? Dit jaar leert hij of zij hoe je deze vaardigheden in kunt zetten in de praktijk.

Studenten lopen geen stage meer, ze studeren namelijk al af in april! Dit geeft ze een voorsprong op andere toerisme studenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om personeel! Mochten ze meteen aan de slag willen, dan helpen wij ze bij het vinden van de juiste baan op één van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Meer weten over de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality? Klik dan hier!

Internationale stages in 16 landen

Tijdens hun 1e en 2e schooljaar gaan studenten een aantal maanden op stage om praktijkervaring op te doen. Door onze samenwerking met 500 vakantieparken in 16 Europese landen is uw zoon of dochter verzekerd van een toffe stage!

Vacansoleil Academy stage

De stages zijn vaak het hoogtepunt van hun studietijd. Zo’n stage is echter ook heel spannend. Voor uw zoon of dochter, maar ook voor u als ouder/verzorger. Doordat we al ruim 15 jaar samenwerken met een groot netwerk van erkende leerbedrijven die we van binnen en buiten kennen, komen studenten altijd in een veilige omgeving terecht.

Nog een voordeel: wij regelen voor alle studenten een stage! Ze gaan een sollicitatietraject in en wij regelen de matching. Kernvragen daarbij zijn; wat zijn hun leerbehoeftes, waar zijn ze aan toe en naar wie zijn onze partners op zoek?

We begeleiden uw zoon of dochter tijdens hun stage en gaan ook bij hem of haar op bezoek. Gedurende zo’n bezoek praten we met de student en de lokale stagebegeleider en zorgen we ervoor dat iedereen tevreden is. De gehele stageperiode is er een 24/7 nooddienst die studenten kunt bellen, mocht er toch iets gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg informatie heeft over de opleiding en de stages, organiseren we ouderavonden in het 1e en 2e leerjaar. We beantwoorden dan alle vragen over reizen, verzekeringen en nog veel meer.

Na de opleiding

Uw zoon of dochter kan na zijn of haar opleiding alle kanten op! Denk bijvoorbeeld aan:

 • Campings
 • Hotels
 • Attractieparken
 • Resorts
 • Bungalowparken
 • (Water)sportbedrijven
 • In-/Outdoorcentra
 • Cruisemaatschappijen
 • Evenementenorganisaties
 • Mediabedrijven
Meer weten over alle mogelijkheden? Klik dan hier!

Doorstuderen

Wil uw zoon of dochter liever doorstuderen? Een diploma van de Vacansoleil Academy is de perfecte basis voor een vervolgstudie op hbo niveau! Leisure & Hospitality studenten stromen vaak door in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Event Management, Sports & Leisure, talenstudies en diverse andere opleidingen.

Baanbemiddeling

European Leisure Jobs logoVolg je één van onze MBO opleidingen, dan studeer je af in april. Veel recreatiebedrijven staan in deze periode te springen om personeel voor het naderende seizoen. Daardoor zijn er volop vacatures voor verschillende functies. Tijdelijke functies, maar ook vaste banen.

European Leisure Jobs werft en selecteert jaarlijks ruim 1200 medewerkers voor verschillende toerismevacatures zoals Entertainment-, Front Officefuncties. Na je opleiding helpen zij je graag aan een baan bij één van de ruim 500 recreatiebedrijven in 16 Europese landen die bij de opleiding zijn aangesloten. Benieuwd naar de vacatures? Kijk dan snel op hun website!

Wij maken het mogelijk om in het laatste jaar van de opleiding deel te nemen aan de sollicitatieprocedure. We kijken samen welke functies en recreatiebedrijven het beste ‘matchen’ met de kwaliteiten en ambities van uw zoon of dochter.  Is er een perfecte match? Dan stellen we hem of haar graag voor aan onze partners.

De afgelopen 15 jaar hebben al honderden oud-studenten op deze manier een leuke baan gevonden. Op prachtige parken van Vacansoleil, bij Iris Parc, de Europese campingketen van Vacansoleil, of bij de 500+ recreatiebedrijven die zijn aangesloten bij de opleiding.

Wat voor functies zij dan bekleden? Hoofdanimator, Sales & Customer Care medewerker, Horeca medewerker, Host, Info & Verkoop medewerker, Allround medewerker, Horecamanager, Front Office medewerker, Beheerder, Assistent-Beheerder, Front Office manager, Reisbegeleider, Campinghost… Noem maar op!

500 partners in 16 Europese landen

Vacansoleil is de grootste aanbieder van luxe kampeervakanties in Europa. De kennis en ervaring van de reisorganisatie én van de 500 aangesloten vakantieparken is volledig in de opleiding geïntegreerd. De Vacansoleil Academy werkt namelijk intensief samen met deze parken in 16 Europese landen.

Deze partnerparken leveren hun input aan het onderwijs, verlenen medewerking bij excursies en gastlessen en bieden stageplaatsen aan. Hierdoor biedt de Vacansoleil Academy gegarandeerde stages. De vakantieparken zijn allemaal erkende leerbedrijven. Daarnaast zorgt ook de connectie met Iris Parc, de zelfstandige parkketen van Vacansoleil, voor een bijzondere toegevoegde waarde.

Directeur Iris Parc Chateau de Galaure

Didier Pravin – Directeur Iris Parc Château de Galaure

“Je merkt aan deze studenten dat ze weten dat dit een vak apart is. Ze weten wat gastvrijheid inhoudt, ze kennen de systemen en ze zijn flexibel ingesteld. Ze hebben een voorsprong en zijn zelfs beter op hun taken voorbereid dan sommige seizoensmedewerkers.”

“Kansen op een baan? Hier stromen regelmatig studenten door naar een vaste job als medewerker. Mitch is een mooi voorbeeld. Na zijn afstuderen is hij bij ons uitgegroeid tot Front Office manager en inmiddels is hij zelfs Front Office Coördinator voor alle Iris Parcs!”

De 10 voordelen van de Vacansoleil Academy

 1. Meeliften op de kennis en ervaring van Vacansoleil, één van de marktleiders in de toerismebranche.
 2. Verkorte MBO voltijd opleiding van drie jaar. Ideaal voor doeners!
 3. Vreemde talen leren spreken.
 4. Gegarandeerde stages op 500+ partnerparken in 16 Europese landen.
 5. Praktijklessen door professionals van Vacansoleil én ROC’s.
 6. Afstuderen in april. Hierna helpen we je graag aan een baan!
 7. Brede basis: multifunctioneel inzetbaar binnen de branche.
 8. Elk jaar excursies in binnen- en buitenland.
 9. Wekelijkse praktijkdag op diverse locaties.
 10. Intensieve 24/7 begeleiding tijdens de stages.