Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw Internationaal Niveau 3

Een alleskunner in de horeca

De MBO opleiding Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw Internationaal is een verkorte voltijd opleiding. Je krijgt 2,5 jaar les en praktijk op niveau 3.

Leerjaar 1

Horeca opleiding bediening

Leerjaar 1 draait helemaal om de basis. Je krijgt branchevakken als Hospitality, Internationaal, Praktijklessen Bediening en Praktijklessen Koken. Ook leer je vreemde talen zoals Engels, Frans en Duits of Spaans. Maar leren doe je niet alleen in de klas. Elke week is er een praktijkdag, waar jij nog veel meer over de branche ontdekt. In de zomer helpen wij je aan een stage op een van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 gaan we dieper in op het werken als Zelfstandig Werkend Gastheer/Gastvrouw. Je wordt allround op de proef gesteld, zodat jij na je opleiding ook echt in staat bent om zelfstandig te werken in zowel de keuken als de bediening. Ook dit jaar leer je voor een groot deel in de praktijk. Naast de praktijkdagen loop je in de zomer opnieuw stage op een van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Horeca opleiding koken

Leerjaar 3

In het derde jaar staat alles in het teken van het afstuderen en je toekomst na de opleiding. Dit jaar loop je geen stage, je studeert namelijk al af in maart! Dit geeft je een voorsprong op andere toerisme studenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om jou! Mocht je meteen willen gaan werken, dan helpen wij je bij het vinden van de juiste baan op één van onze 500+ recreatiebedrijven in 16 Europese landen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Werken in een internationale omgeving
  • Omgaan met collega’s en gasten uit alle landen
  • Creëren van een gezellige, ontspannen sfeer
  • Vriendelijkheid, gastvrijheid en vakbekwaamheid
  • Snel en professioneel bedienen
  • Het zelfstandig bereiden van diverse gerechten
  • Verkopen van producten en diensten
  • 3 moderne vreemde talen

Horeca opleiding

Na de opleiding

Na het volgen van deze opleiding ben je een specialist op het gebied van internationale horeca. Je beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden, je bent zelfstandig en je spreekt meerdere talen. Kortom, je hebt de wereld wat te bieden!

Je komt voor veel internationale functies bij verschillende bedrijven in aanmerking. Dit zijn slechts een paar mogelijkheden:

Bedrijven:

Campings, hotels, attractieparken, resorts, bungalowparken, (water)sportbedrijven, in-/outdoorcentra, cruisemaatschappijen, horecabedrijven, evenementenorganisaties, mediabedrijven

Functies:

Kok, Horeca medewerker, Gastheer/Gastvrouw, Restaurant manager, Horeca manager, Catering medewerker, Hospitality medewerker, Medewerker Bediening, Barista, Bar manager, Sommelier

Liever doorstuderen? Dat kan natuurlijk ook! Studenten van deze opleiding stromen vaak door naar niveau 4 opleidingen zoals Manager/Ondernemer Horeca of Gastronoom/Sommelier.